Vanhan Villatehtaan pihapiirissä ja Pikisaaressa on Galleria Harmajan näyttelyjen lisäksi vuoden mittaan monenlaista, eri tahojen järjestämää ohjelmaa.

Tiloissa! Avoimet ovet & pop-up 3.–5.5.2019
Tiloissa!-tapahtumassa Vanhan Villatehtaan taiteilijat avaavat työhuoneidensa ovet yleisölle pe 3.5. – su 5.5.2019. Samaan aikaan on Galleria Harmajassa esillä Villatehtaan
Siirry sivulle »

Tiloissa!-tapahtumassa Vanhan Villatehtaan taiteilijat avaavat työhuoneidensa ovet yleisölle pe 3.5. - su 5.5.2019. Samaan aikaan on Galleria Harmajassa esillä Villatehtaan taiteilijoiden pop-up-näyttely. Ajantasaista tietoa löytyy tapahtuman Facebook-sivulta.

Sen lisäksi että Pikisaari on oululaisille ja myös muualla asuville rakas keidas aivan keskustan kupeessa, alueella asuu ja työskentelee lukuisia luovan alan ammattilaisia ja taiteilijoita. Vanhan Villatehtaan Tiloissa!-tapahtumassa pääset tutustumaan tiloihin ja ihmisiin taiteen takana. Nähtävänä ja koettavana on monenlaista taidetta. Keväisiä taidehankintojakin voi työhuonevierailulla ja galleriasta halutessaan kätevästi tehdä.

Tiloissa!-tapahtumaan osallistuvat avoimin ovin Vanhan Villatehtaan taiteilijoista: Jari Huhta, Helena Kaikkonen, Leena Kangas, Anni Kinnunen, Sakari Matinlauri, Daniel Nagy, Päivi Pussila, Lauri Rankka, Kari Södö ja Veikko Törmänen.

Galleria Harmajan pop-up-näyttelyssä ovat yllämainittujen lisäksi teoksillaan mukana myös Vesa Ranta, Riikka Soininen, Raimo Törhönen...

Lisäksi lauantaina klo 10-16 Janica Karasti Photography tarjoaa pop-up-studiokuvausta Studio Villatehtaalla (käynti Vanhan Villatehtaan ovesta, 2. kerros). Maksu käteisellä tai laskulla.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Yhtä aikaa Villatehtaan alueella ovat myös OSAOn kevätmyyjäiset.
Kahvilavaunu mukana menossa koko tapahtuman ajan!

/// Pikisaari is an island located just off the city center of Oulu with a lot of artists and other creative professionals living and working here. From May 3rd to 5th in Vanha Villatehdas (the old wool factory) Tiloissa! (In Spaces!) opens the doors to the public. You're warmly welcome to meet&talk with the artists and see the spaces where art is created! ///

♥ LÄMPIMÄSTI TERVETULOA PIKISAAREEN /// YOU ARE WARMLY WELCOME TO PIKISAARI ♥
Puistopiknikkien esiintyjähaku käynnissä
Tulevana kesänä on Puistopiknikkejä tarjolla myös Pikisaaren Vanhan Villatehtaan piha-alueella. Ohjelmahaku on käynissä Oulun kaupungin nettisivuilla nyt! www.ouka.fi/puistopiknikit
Siirry sivulle »

Tulevana kesänä on Puistopiknikkejä tarjolla myös Pikisaaren Vanhan Villatehtaan piha-alueella. Ohjelmahaku on käynissä Oulun kaupungin nettisivuilla nyt!

www.ouka.fi/puistopiknikit

Teosmyyntitapahtuma Pikisaaressa 23.-24.11.2018
Tervetuloa taiteilijoiden työhuoneille perjantaina 23.11. klo 15–20 lauantaina 24.11. klo 10–16. Esillä maalauksia, grafiikkaa, valokuvia ja veistoksia. Vanhan Villatehtaan työhuoneet
Siirry sivulle »

Tervetuloa taiteilijoiden työhuoneille
perjantaina 23.11. klo 15–20
lauantaina 24.11. klo 10–16.
Esillä maalauksia, grafiikkaa, valokuvia ja veistoksia.

Vanhan Villatehtaan työhuoneet

Pikisaarentie 17:
Kinnunen Anni
Matinlauri Sakari
Pussila Päivi
Rankka Lauri
Södö Kari
Törhönen Raimo
Törmänen Veikko

Pikisaarentie 5:
Soininen Riikka

Seuraa tapahtumaa Facebookissa

Samaan aikaan Pkisaaressa:
Designtori järjestäjänä PROTO - Pohjois-Suomen muotoilijat ry.
Galleria Harmaja: Samuli Heimonen - Voimakenttä

Lämpimästi tervetuloa!

Vanhan Villatehtaan Taiteiden yö 2018
Vanhalla Villatehtaalla Oulun Pikisaaressa tapahtuu Taiteiden yönä, torstaina 16.8.2018:   Vanhan Villatehtaan työhuoneet 12–22 Hiljaisessa kesäyössä. Päivi Pussilan maalauksia työhuonenäyttelyssä,
Siirry sivulle »

Vanhalla Villatehtaalla Oulun Pikisaaressa tapahtuu Taiteiden yönä, torstaina 16.8.2018:

 

Vanhan Villatehtaan työhuoneet

12–22 Hiljaisessa kesäyössä. Päivi Pussilan maalauksia työhuonenäyttelyssä, 2. krs.
https://www.facebook.com/events/741526493010850/

12–22 Prinsiippi. Teosripustus Leena Kankaan työhuoneella, 2. krs.

12-22 Terve Meri! ”Terve Meri” on installaatio, jonka kierrätyspulloista ja Pikisaaren rantojen tarjoamista aineksista – vedestä, hiekasta, kasvien osista – toteuttavat Vanhalla Villatehtaalla työskentelevät kuvataiteilijat Helena Kaikkonen, Leena Kangas ja Päivi Pussila. 2. krs.

12–22 Avoimet ovet. Avoimia ovia useilla Vanhan Villatehtaan kuvataiteilijoiden työhuoneista: Sakari Matinlauri, Lauri Rankka, Veikko Törmänen jne.

 

Galleria Harmaja

12–22 Havaintoja ja hairahduksia. Ismo Hyvärisen maalauksia.

19.00–19.45 Mikko Koskela & Kuohu. Akustinen trio Harmajan meriterassilla.

20.00 ja 21.00 Pecha Kucha ”Perinnönjaolla”. Järjestää Pohjois-Suomen arkkitehdit SAFA.

Vohvelikioski, kahvia ym.

 

Designtori

15-22 myyjiä OSAOn ruokalassa, Keltaisessa talossa ja Vanhalla Villatehtaalla PROTOn Showroomissa. Designtori myös perjantaina klo 14-20.
https://www.facebook.com/events/254446088446877/

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Hiljaisessa kesäyössä
Työhuonenäyttely,Päivi Pussilan maalauksia 11.8.–19.8. 2018. Työhuonenäyttelyni on viikon mittainen, se koostuu maalauksista, jotka olen maalannut kevään ja kesän aikana, pääasiassa
Siirry sivulle »

Työhuonenäyttely,Päivi Pussilan maalauksia 11.8.–19.8. 2018.

Työhuonenäyttelyni on viikon mittainen, se koostuu maalauksista, jotka olen maalannut kevään ja kesän aikana, pääasiassa lähialueilla, Oulussa, Kempeleessä ja Tyrnävällä.

Talvella mietin että haluaisin palata ulkoilmamaalauksen pariin. Maisema on ollut aiheenani jo pitkään. Olen käynyt maalamassa yöllä pusikossa, pellonlaidalla, metsässä ja puistossa.

Oikeastaan lähdin etsimään sitä samaa jota tähänkin asti. Mielestäni maisema on ikiaikainen ja aina ajankohtainen, uusi ja vanha samanaikaisesti. Lähennyin ja loittonin, olin tutussa ja tuntemattomassa yhtäaikaisesti.

Kesäyöt ei suinkaan ole hiljaisia, mutta joku hiljainen ja kuulumaton humina taustalla on. Ei sitä kuule, kait se on se yö.

Olen maalannut maisemaa, illalla ja yöllä. Lähellä ja vähän kauempana, eikä sen väliä missä. Sen huminan tunnistaa.

Vanha Villatehdas
Pikisaarentie 17, Oulu
II. Krs.
Sisäänkäynti Galleria Harmajan ovesta.
Avoinna ma–pe 12–18
la–su 12–16
Taiteiden yönä 16.8.2018 klo 12–22

Lämpimästi tervetuloa!
Kiitokset Oulun Valistustalon rahasto työskentelyn tukemisesta!

Ave, Mare Boreale! Perämerenkaaren roadshown avajaiskonsertti
Ave, Mare Boreale! Perämerenkaaren roadshown avajaiskonsertti sunnuntaina 8.7.2018 klo 16 Pikisaaren Villatehtaan Keltaisessa talossa. Opening concert for the Bothnian Arc
Siirry sivulle »

Ave, Mare Boreale! Perämerenkaaren roadshown avajaiskonsertti sunnuntaina 8.7.2018 klo 16 Pikisaaren Villatehtaan Keltaisessa talossa.

Opening concert for the Bothnian Arc roadshow on Sunday the 8th of July 2018 at 16 pm in the Yellow house of Pikisaari, Oulu.

Biggi Vinkeloe, saksofoni, huilu/saksophone, flute
Yuko Takeda, näyttelijä/actor
Timo Kinnunen, harmonikka/accordion

Terve, meri -installaation Keltaiseen taloon toteuttavat kuvataiteilijat // Installation in the Yellow house by visual artists // Helena Kaikkonen, Leena Kangas & Päivi Pussila.

Liput 10 €. Lipunmyynti alkaa tuntia ennen ovelta, käteismaksu. Ennakkovaraus on mahdollista tekstiviestillä numerosta 0400 908 735. Tapahtuma on osa Oulun Päivien ohjelmaa.

Avoimet ovet ja kevätmyyjäiset 2018
Oulun Pikisaaren Vanhan Villatehtaan alueen kuvataiteilijat toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan työhuoneisiinsa perjantaina 4.5. klo 12–18 ja lauantaina 5.5. klo 10–16. Seuraa
Siirry sivulle »

Oulun Pikisaaren Vanhan Villatehtaan alueen kuvataiteilijat toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan työhuoneisiinsa perjantaina 4.5. klo 12–18 ja lauantaina 5.5. klo 10–16. Seuraa tapahtumaa Facebookissa.

Vanhan Villatehtaan kiehtovassa miljöössä on tuolloin monta ovea auki ja nähtävänä ja koettavana monenlaista taidetta. Samalla on mahdollisuus keskustella ja jutustella taiteen tekijöiden kanssa. Taidehankintojakin voi työhuonevierailulla halutessaan kätevästi tehdä. (Pankki- tai luottokortti ei valitettavasti käy maksuvälineenä.)

Myös Galleria Harmaja on auki ja siellä on juuri avautunut tamperelaisen Ilkka Väätin näyttely.

Arkkitehtitoimisto JK-Arkkitehdit on mukana avoimissa ovissa lauantaina.

Oulun seudun ammattiopiston käsityö- ja kulttuurialojen opiskelijoiden sekä Osuuskunta Artesaaren kevätmyyjäiset järjestetään samaan aikaan Pikisaaressa Keltaisessa talossa, osoitteessa Pikisaarentie 13.

Vanhan Villatehtaan taiteilijoista mukana ovat:

Helena Kaikkonen
Sakari Matinlauri
Karoliina Niemelä
Jyrki Poussu
Päivi Pussila
Lauri Rankka
Kari Södö
Veikko Törmänen

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA PIKISAAREEN ♥

Orjatsalo – taiteilija politiikan kurimuksessa
Tiedätkö, kuka oli Aarne Orjatsalo? Olet tervetullut päivittämään tietosi merkittävästä suomalaisesta teatterivaikuttajasta ja politiikan pyörteisiin tempautuneesta Aarne Orjatsalosta (1883–1941) perjantaina
Siirry sivulle »

Tiedätkö, kuka oli Aarne Orjatsalo? Olet tervetullut päivittämään tietosi merkittävästä suomalaisesta teatterivaikuttajasta ja politiikan pyörteisiin tempautuneesta Aarne Orjatsalosta (1883–1941) perjantaina 6.4. klo 17 alkaen Galleria Harmajaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Merikoskikerhon ja Galleria Harmajan vieraana kuullaan Orjatsalon pojanpoikaa, itsekin pitkän teatteriuran tehnyttä Jotaarkka Pennasta, joka on kirjoittanut hienon elämäkerran ja historiateoksen Orjatsalo, Taiteilija politiikan kurimuksessa näyttelijä-rosvopäälliköksikin leimatusta isoisästään.

www.facebook.com/events/983741471801406

Pikisaaren joulu 2017
Vanhan Villatehtaan taiteilijatyöhuonella ja Studio Villatehtaalla järjestettiin avoimet ovet 8.–9.12.2017 yhtä aikaa OSAOn opiskelijoiden perinteisten joulumyyjäisten kanssa. Seuraavat avoimet ovet
Siirry sivulle »

Vanhan Villatehtaan taiteilijatyöhuonella ja Studio Villatehtaalla järjestettiin avoimet ovet 8.–9.12.2017 yhtä aikaa OSAOn opiskelijoiden perinteisten joulumyyjäisten kanssa. Seuraavat avoimet ovet ovat keväällä 2018. Seuraa ilmoittelua Facebookissa @vanhavillatehdas