Kari Södö / Pikinen Poloku 2019

Launtaina 6.7. Pikisaaressa tapahtuu! ✨ Pikinen Poloku on avoinna läpi kesäpäivän ja -yön, Harmajan näyttely, myymälät ja Pikisaaren ihka ensimmäinen puistopiknik taas kutsuvat iltapäivällä. Tervetuloa Pikisaareen!

KLO 12–16 LASTEN POP UP -KAUPPA, PROTO SHOWROOM
Showroomin myymälän pöydät on katettu suomalaisella muotoilulla (koko viikon). Mukana on tuotemerkkejä pääosin pääkaupunkiseudulta, Turusta ja Tampereelta. Löytöjä voi tehdä mm. Kanto Designin lasten bomber-takeista eri kuoseilla sekä viimeisistä kappaleista lasten poistuvista vaatemalleista. Tarjolla on myös KoukussaDesignin helmivaunuleluja tarjoushintaan, VALKAMAn SS19 -malliston vaatteita, Poopuan pienten taaperoiden leluja, kuten puruketjuja ja muita koruja, TINY TINGESin lastenhuoneen sisustustuotteita sekä Elosen lastenvaatteita.

KLO 14 PUISTOPIKNIK: VARJAKKA STRING BAND
Oulun kaupungin tarjoamat Puistopiknik-konsertit saapuvat ensimmäistä kertaa Pikisaareen. Vanhan Villatehtaan musiikkikontin konserttisarjan avaa lauantaina 6.7. klo 14 viljanmakuinen Varjakka String Band, jonka käsintehty musiikki ammentaa voimansa Oulujoen suistosta, Limingan lakeuksilta ja Oulunsalon merenrantaniityiltä sekä amerikkalaisen musiikkiperinteen sydänmailta – Varjakasta Virginiaan. Konsertti on maksuton ja kaikille avoin.

KLO 12–16 SIIRTOKUNTA-NÄYTTELY, GALLERIA HARMAJA
Vanhan Villatehtaan ytimessä, Galleria Harmajassa, on avoinna myös kaikille avoin näyttely Siirtokunta. Näyttelyä varten taiteilijat Jussi Valtakari ja Antti Ylönen ovat mallintaneet kahden miehen symposiumeissaan siirtokunnan elämää rakentamalla, veistämällä ja rälläköimällä fiktiivisiä pienoismalleja, joissa Ylösen rakentamat saaret ja taivaankappaleet yhdistyvät Valtakarin veistämiin miniatyyrihahmoihin luoden yhdessä moniselitteistä dialogia ja tarinoita. Jos kävit toissa kesänä Mäntän kuvataideviikoilla, yllätyt positiivisesti, sillä nyt esillä oleva yhteistyönä toteutettu teoskokonaisuus ‘Siirtokunta’ on jatkoa Mäntässä esillä olleelle ‘Saaristo’-teokselle.

KLO 0–24 PIKINEN POLOKU -NÄYTTELY, SAAREN RANNAT JA METSÄT
Kuvataide on esillä Pikisaaressa myös vuorokauden ympäri, koko kesän, eli siis myös lauantaina 6.7. Pikisaaren taiteilijat ovat työstäneet luontoon, Pikisaaren rantaan ja metsiin ihmisille löydettäväksi kolmetoista erilaista teosta. Voit siis tutustua teoksiin omaan tahtiin, etsien niitä lasten kanssa tai omassa rauhassa Pikisaaren sielunmaisemaa tutkien ja tuumaillen.

Pikinen Poloku -teokset
1. Riitta Helevä: Veistoskokoelma
2. Raimo Törhönen: O Happy Day
3. Kari Södö: Holy Encounter
4. Lauri Rankka: Aallokko
5. Veikko Törmänen: Kuutioko?
6. Lauri Rankka: Valvojat
7. Sakari Matinlauri: Veistoskokoelma
8. Helena Kaikkonen: Kosketuksessa
9. Päivi Pussila: Onnen sinilintu
10. Sakari Matinlauri: Sydänsuru
11. Raimo Törhönen: Malevitsin puutarha
12. Päivi Pussila: Maalari maisemassa (ei lauantaina paikalla)
13. Leena Kangas: Sinisen kahjaajan tapaus, prosessi, https://toinennimimaria.blogspot.com

KLO 12–16 TUUMA JA TIKKI -KÄSITYÖKAUPPA
Artesaari Osuuskunnan pyörittämä Tuuma ja Tikki -käsityökauppa on myös avoinna totuttuun tapaan klo 12-16. Tuumasta ja Tikistä löytyy perinteitä vaalivaa ja uutta yllätyksellisesti esille tuovaa käsityötaitoa. Sieltä löytyvät mm. käsintehdyt ja uniikit korvakorut kesän rientoihin.

Kuva Kari Södön teoksesta Holy Encounter / Pikinen Poloku 2019. Kuva: Henna Raitala.