Konstrundan 2021

Konstrundan-taidekierros avaa työhuoneiden ovia myös Oulussa 4.–5. syyskuuta.

Vuosittain yhtenä syyskuun viikonloppuna taiteen, käsityön ja muotoilun ammattilaiset ympäri Suomen avaavat työhuoneidensa ovia yleisölle Konstrundanin merkeissä. Konstrundan on vakiintunut tapahtuma, joka on järjestetty Suomessa vuodesta 2008 alkaen. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuu ennätysmäärä taiteilijoita, lähes 500 luovaa tekijää eri puolilta Suomea Eckeröstä Iivantiiraan ja Raaseporista Nuorgamiin.

Mukana on nyt myös useita oululaisia taiteilijoita. Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna on Oulussa tarjolla mahdollisuus monipuoliselle taidekierrokselle, kun työhuoneiden ovet ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 11–17.

Konstrundan 2021 Oulussa:

K2 Taiteilijatalo, Kulttuurikasarmi, Hiukanpiha 25, 90670 Oulu | Anja Kurikka, Taru-Carita Pullinen, Heidi Toivainen

Vanha Villatehdas, Pikisaarentie 17, 90100 Oulu | Helena Kaikkonen, Leena Kangas, Sakari Matinlauri, Päivi Pussila, Lauri Rankka, Kari Södö, Veikko Törmänen

Artists’ studio Kakaravaara 41, Mäkelininkatu 41, 90100 Oulu | Kaisu Heikkilä, Hanna Holopainen

Ateljee Vasili Reskalenko, Hakakatu 16, 90140 Oulu

Ateljee Joonas Vähäsöyrinki, Jeelinkuja 7, 90460 Oulunsalo

Tavoitteena Konstrundanilla on alusta asti ollut lisätä ymmärrystä kotimaista nykytaidetta, taidekäsityötä ja muotoilua kohtaan. Yleisölle se tarjoaa katsottavan lisäksi keskusteluja, työnäytöksiä ja voimaannuttavia kokemuksia. Kaikella tällä on erityistä merkitystä nyt koronapandemian rajoittaman toiminnan aikakaudella. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös valtakunnalliset teosarpajaiset, joihin työhuonevieraat voivat halutessaan osallistua. Konstrundan 2021 -tapahtuman suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen.

Työhuoneilla vierailevia pyydetään käyttämään kasvomaskia ja yleisten koronasuositusten lisäksi seuraamaan taiteilijoiden antamia ohjeita.

Lisätietoja Konstrundanista Oulussa:
Hanna Holopainen ja Kaisu Heikkilä
kakaravaara41 [at] gmail.com
hanna.holopainen [at] gmail.com
040 7510071
Konstrundan verkossa: www.konstrundan.fi/fi/alku