Kategoriat
Musiikki

Aika on hyvä

Salaojan nettisivut ja somekanavat ovat viettäneet rauhaisaa hiljaiseloaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Salaoja olisi uinaillut. Olemme treenanneet tänäkin talvena kerran viikossa. Yhtyeemme viidellä jäsenellä on tosin monta rautaa tulessa, ilmassa, vedessä ja maalla, joten välillä olemme kokontuneet triona tai kvartettinakin.

Nyt Kaustinen taas lähestyy ja tämän kesän settilista on hyvällä mallilla. Meillä on tarkoituksena soittaa 6 biisiä, kaikki itse tekemiämme:

  • Liekkiö
  • Aika on hyvä
  • Sylviä ja Väinö
  • Yhteysveneet
  • Oi virkailija
  • Ennen kuin kuolen

Taitaa olla niin, että edellisistä vain Yhteysveneet on aiemmin soitettu Kaustisella, sekin 2022 erilaisena sovituksena. Salaojalla onkin positiivinen ongelma, koska meillä on enemmän biisejä, kuin ehdimme soittaa. ”Aika loppuu”, tuntuu monesti.

Toisaalta, teemme tätä rakkaudesta musiikkiin, ystävyydestä ja ystävyydessä, tietenkin sopivan kunnianhimoisesti, muttei mitenkään otsa rypyssä. Aina kun käsi alkaa puristaa mailaa ja musiikki tuntua listalta vaatimuksia, joihin ei yllä, ajattelen itse kuuntelemiani artisteja. Esimerkiksi Daniel Johnston onnistuu liikuttamaan minua vuosi ja vuosikymmen toisensa perään. Siksi haluankin siteerata settilistan toista biisiä:

”Viileyden tarve / vähenee vuosi vuodelta
Saa olla rauhassa / lämmin ja pehmee”

Nähdään Kaustisella!

Ma 8.7.2024 Sivutupa 22.30–22.50
Ti 9.7.2024 Krenikka 12.30–13.00

Kategoriat
Musiikki

Salaojan synty!

Salaoja aloitti vuoden 2020 reippaasti ja teki demo-äänityksiä loppiaisviikonloppuna. Saimmekin kolme biisiä jo hyvälle mallille ja neljänteenkin taustat äänitettyä. Vielä pitää miksata yms., mutta mukavaa on, kun laulujen rakenteet ja stemmat alkavat asettua lopulliseen muotoonsa. Jotkut meistä (kröhöm…) nimittäin haluaisivat laulaa stemmansa aina vähän eri tavalla, riitti taidot tai ei, koska parastahan on luoda uutta, eikös? No pitää suunnata tuo energia sitten uusien biisien ja stemmojen tekoon!

Meillä on toiveena tehdä ensiesiintymisemme tulevana kesänä Kaustisen kansanmusiikkifestareiden pelimanniohjelmistossa. Sieltä Salaoja itseasiassa kumpuaakin: ollaan muutamana vuonna käyty Hokarat-kuoron kanssa Kaustisella, ja salaa – ja ääneenkin – haaveiltu että tultaisiin jonain vuonna esiintymään pienemmällä kokoonpanolla ja kokonaan omalla ohjelmistolla. Ja kappas, tässä me ollaan!